HTML

Offtopic

Ide írok mindenről, ami nem tartozik a fő oldalam témakörébe.

Friss topikok

  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @moonshiner: "Ez a hozzáállás elég cinikus." Ne engem hibáztass. Én csak a fennálló állapotokra a... (2014.01.12. 18:56) Öngyilkos kerékpárosok
  • Nyrségi Trolls (törölt): Kritikától, bocs. Egyébként az váltotta ki belőlem az agresszív kommentet, mert már alig van olyan... (2013.06.03. 10:18) A Tescoban használt telefont újként árulnak
  • Benoke2: "Kicsit had kötekedjek" Linux hoz nem kell rendszergazdának lenni. Aki kicsit nyitottabb simán tu... (2013.02.08. 17:56) Így válassz magadnak notebook-ot

Öngyilkos kerékpárosok

2014.01.04. 00:03 Kiszámoló

A mozgás és a sport jegyében kerékpárral járok, gyakran tekerek a Duna melletti kerékpárúton, a budai oldalon.

A téli időpont ellenére sokan mások is tekernek ezen az úton. Rengetegen a szokásos varjújelmezben (fekete cipő, fekete nadrág, kabát, sapka és hátizsák), a legcsekélyebb világítás nélkül még este is.

Az árnyékos, rosszul kivilágított és keskeny kerékpárúton gyakran hozzák rám a frászt, csak az utolsó pillanatban veszem észre, hogy már megint jön egy kamikaze szembe, amelyiken még egy csoffadt fényvisszaverő sincs, nehogy másfél méternél távolabbról bárki is észrevegye őket.

Aztán vannak azok, akik letudják a kivilágítást egy lemerült elemről táplált, egyledes hátsó "lámpával", amit szintén nem látni egy-két méterről sem.

Ilyenkor elgondolkodok, hogy ezek az emberek vagy

- Végtelenségig ostobák, akiknek fogalmuk sincs, hogy a saját és mások életével játszanak.

- Szerencsétlenek annyira vércsórók, hogy még egy világításra sem telik.

- Annyira elfoglaltak, hogy nincs idejük elmenni egy boltba venni világítást a kerékpárjukra.

Nézzük meg az utóbbi két kategóriába tartozhatnak-e emberek?

Mivel elfoglaltak (és/vagy csórók), nézzünk körül az interneten, ahhoz ki sem kell mozdulni otthonról. Mivel most is éppen a neten lógsz, arra biztos van időd, hogy ott vásárolj.

Látogassuk meg a legismertebb ebay-t mennyiért szállítanak házhoz teljes világítási szettet kerékpárokhoz?

Ha csak a hátsó világítást nézzük itt, akkor azt találjuk, hogy ingyenes házhozszállítással már 280 forintért is vehetünk hátsó világítást. Ha 400 forintig elmerészkedünk, már kifejezetten igényes darabokat is találunk.

Ha első világítás is kell, akkor itt 702 forintért egy egész komoly világítás-szettet tudhatunk a magunkénak.

De nézzünk egy brutális, deluxe verziót. Egy ilyen első lámpa gyakorlatilag felszárítja előttünk az utat 240 lumennel, mindössze 870 forintért. Ez a hátsó lámpa 940 forintért egyenesen lézerrel rajzol nekünk kerékpárutat a villogás mellett, nincs ember, aki ne venné észre az ilyen hátsó lámpát. Ezeket a fényvisszaverő csíkokat a fekete ruhánkra téve már messziről látszunk. Mindez belekerül ingyenes szállítással 215 forintba, ha csak egy párat rendelünk.

De legyünk nagyon vadak: 500-600 forintért kaphatunk komplett fényvisszaverő mellényt is itt. A kerekre szerelhetünk világító lámpákat, hogy oldalról is látszódjunk, darabja combos 194 forint. Ugyanennyiért vehetünk egy csengőt is, ha már kötelező és hasznos is.

Összegezzük: A fenti linkekre kattintva 3 perc alatt vehetünk egy komplett világítást ingyenes házhozszállítással már 702 forintért. Ha úgy akarunk kinézni, mint egy karácsonyfa és szeretnénk, hogy mindenki mindig, minden időjárási körülmény között messziről lásson, az sem kerül többe tokkal-vonóval 3.200 forintnál. Ebben már mellény, fényvisszaverő csíkok, csengő, kerékvilágítás és brutális első-hátsó lámpa is benne van.

(Ha még nem vásároltál interneten soha, ebben a cikkben leírtam lépésről-lépésre, hogyan kell. Nem egy atomfizika, neked is menni fog elsőre.)

Tehát kijelenthetjük, hogy mivel 3 perce vagy 702 forintja mindenkinek van a saját élete érdekében, a megfelelő világítás nélkül közlekedő kerékpárosok nem tartozhatnak sem a csóró, sem az elfoglalt kategóriába. Akkor csak az marad, hogy végtelenül ostobák, akiknek annyi esze sincs, hogy felfogja, mit kockáztat azzal, hogy megfelelő világítás nélkül közlekedik. Aztán nem érti, miért ment át rajta a kamion, vagy ütötte el egy autó egy ködös-esős éjszaka.

Az ilyen megérdemli, hogy a rendőr naponta megbüntesse 20-30 ezer forintra. Csak azt nem tudom, miért nem csinálják ezt a rendőrök? Ha kiállnának a kerékpárutak mellé, még most januárban is hamar megkeresnék a napi bérüket.

9460787-large.jpg

74 komment

süti beállítások módosítása